Zhodnocení sezóny 2015/2016

02.03.2016 16:39

Krátké zhodnocení sezóny 2015/2016 bych chtěl začít ligovou soutěží, která pro nás úspěšně skončila o tomto víkendu.

MSKP 2015/2016 2.místo – Po každoročních postupech a úspěšném minulém ročníku  v KP, kdy jsme se jako nováček umístili na 4. místě, jsme byli mnohými považováni za favority soutěže. Před tímto ročníkem nás opustili Sobita se Šmalikem, kteří se přesunuli do „B“ týmu a skončil taky brankář, nyní kouč „A“ týmu Adrian Děček (nejlepší gólman KP 2P014/2015), který po zranění přenechal své místo mladšímu Kozelskému. S ním do týmu přisel i nejmladší člen Martin Mučka, který dosud hrál pouze fotbal a ze Sampdorie Ostrava na hostování Radek Socha. Oba hráči zadních řad do kolektivu skvěle zapadli a byli pro tým velkým přínosem. Výrazněji promluvili do dění „A“ týmu i hráči „béčka“ Mirek Lebica a teprve 17ti letý Aleš Mooc.

Začátek soutěže nám nevyšel dle představ, když jsme po osmi odehraných zápasech měli na kontě pouze 10 bodů, a to nikoho z nás rozhodně netěšilo! Výsledky byly hodně ovlivněné jak sestavou, tak i tím, že protivníci nechtěli vyloženě hrát futsal a soustředili se především na obranu. My jsme bohužel vytvářeli laciné chyby, inkasovali zbytečné góly a něco tomu chybělo. Potěšující bylo, že jsme si všichni sedli a řekli, že to tak dále nejde a něco se musí změnit. Přidali jsme na klidu, bojovnosti a výsledky se začaly dostavovat! Když přišla série 5 zápasů bez prohry a zisk 13 bodů bylo jasné, že jsme zpět ve hře. Poté jsme již začali pravidelně sbírat body a stoupali tabulkou výš a výš. Potěšující byl především 10. turnaj kdy jsme v obou zápasech udrželi dvakrát čisté konto! Po dvou výhrách na předposledním turnaji již bylo jasné, že o medailové pozice nepřijdeme, ale abychom si pojistili 2. místo bylo třeba uhrát na 12. turnaji aspoň dva body, a to se nám podařilo hned v zápase s Bolaticemi, které jsou už jistým vítězem soutěže.

Říká se, že druhá sezóna je mnohem náročnější než ta první, a to se nám potvrdilo. Týmy na nás byly lépe připravené a my si museli všechny výsledky vydřít a podpořit kvalitními výkony! Potěšující je, že jsme se vždy snažili hrát futsal a sezónu tak zakončili na 2. místě se 47 body, bilancí 15 výher, 2 remízy a 7 proher a kladným skóre 91:65. Nejlepšími střelci pak byli shodně s 12 góly David Holaň, Jiří Voldán a Erik Talián. Kanadské bodování pak vyhrál „Voldys“ s 25 body za 12 gólů a 13 asistencí. Do bodování pak promluvili výrazně i Erik Talián, který za 13 zápasů nasbíral 22 bodů (12+10) a Dominik Sedlář s 15 zápasy a celkově pak 20 body (8+12).

Zápory v této sezóně jsou pouze zdravotní problémy Dominika Sedláře, který vynechal skoro celou podzimní část a hlavně Tomáše Nováka. Ten má smůlu na zranění kotníků a za „A“ tým odehrál pouze 6 zápasů. Některé pak i s velkým sebezapřením, když nám chyběl větší počet hráčů.

Na častou otázku mnoha lidí, kteří se ptají, jestli uvažujeme o postupu do divize či 2. ligy… Můžeme říct, že přemýšlíme, jak bychom se poměřili s jinými týmy, ale zůstane pouze u těchto myšlenek, jelikož v našich skromných podmínkách nejsme schopni zajistit minimálně 60 tisíc korun a další povinnosti, které jsou k divizi potřeba! Otázkou je taky to, jestli je lepší si zahrát kvalitní KP přebor s 24 zápasy, kde se člověk o nic nemusí starat nebo divizní soutěž se 16ti zápasy. 2. liga je samozřejmě zase o něco dražší a celkově náročnější.

 

„Na začátku mě velmi mrzely výsledky, kdy jsme nehráli špatně, ale „něco“ tomu chybělo. Člověk pak uvažuje, co se dělá špatně, jestli jdeme dobrou cestou. Pořád jsem si říkal, že máme nejsilnější tým Edisonu, co jsme kdy měli a k tomu skvělá parta, že se to musí zlomit. Moc mě potěšilo, že nikomu výsledky nebyly lhostejné a to co jsme si řekli u piva se pak 100% plnilo i na palubovce. Potěšila mě také tréninková docházka, kde jde vidět, že se všichni chceme zlepšovat a baví nás to. Proto to taky hrajeme! Strašně mě těší, že se nám ozývají i velmi kvalitní hráči z vyšších soutěží, kteří by k nám chtěli jít hrát. Jde vidět, že má Edison dobré jméno, ale kádr není nafukovací a nemůžeme všem vyhovět. Doufám, že naši skvělou partu udržíme i v příštím roce a vše bude klapat jako doposud!“                                                                                                                                                  

Filip Talián – kapitán „A“ týmu

 

„O Pohár starosty Jistebníku“ 3. místo – Poprvé jsme se zúčastnili tohoto turnaje a podařil se nám skvělý výsledek, když jsme obsadili 3. místo k překvapení všech přihlížejících, kteří náš futsalový tým neznají. Turnaje se zúčastnilo jak mnoho současných, tak i bývalých reprezentantů futsalu. My jsme poprvé prohráli v semifinále, když nás porazil pozdější vítěz, který měl ve svém středu futsalového reprezentanta Petra Seidlera. Po tomto prohraném semifinále jsme sebrali poslední síly a zvítězili v souboji o 3. místo.

Stejně jako v předešlých letech jsme se zúčastnili Memoriálu Rostislava Mikuly, který je poklidným a přátelským turnajem s dobrou úrovní, kde jsou výsledky až na druhém místě.

VÍTKOVICE CUPkvalifikace – Poté přišla na řadu neúspěšná kvalifikace do hlavního turnaje s názvem „Vítkovice Cup“ který pořádal KFV Roub Vítkovice. V hlavní fázi pak na kvalifikanta čekal prvoligový Helas Brno. Hlavním zpestřením byl tým Polské Ekstraklasy GAF Gliwice. Bohužel se nám turnaj výsledkově nepovedl a prohráli jsme jak s načí soupeřem z KP Beach Boys Odry (0:2), tak i s účastníkem Okresu Sampdorií Ostrava (1:3).

Po tomto turnaji nás čekal velmi těžký soupeř a to 2. ligový tým Vítkovic, se kterým jsme při posledním měření sil prohráli 2:9. K soupeři jsme přistupovali s velkým respektem a bylo to vidět ze hry, kterou jsme stavěli na kvalitní obraně. Vše jsme splnili do puntíku a podařilo se nám zvítězit 8:0! Tento výsledek jako by byla předzvěst dobré sezóny, ale taktéž na nás vytvořil tlak.

DIMAKO 2015 1. msíto – Tradiční turnaj pořádaný před ligovými zápasy hrajeme již od dob, kdy Edison nepatřil ještě do ligových soutěží. Na tomto turnaji se nám velmi daří a neprohráli jsme již posledních 20 zápasů. Obsadili jsme první místo s 8 výhrami a jednou remízou. Do tohoto turnaje jsme zapojili i náš nově se tvořící „B“ tým, který si tak vyzkoušel ostřejší zápasy.

TURNAJ SNŮ BAZALY 2015 1. místo – Turnaj na Ostravských Bazalech se dočkal již třetího ročníku. Na tom prvním v roce 2013 se nám podařilo skončit na 2. místě. Tentokráte to bylo ještě o jeden stupínek lepší, když jsme ve finále porazili na penalty tým Pivnice Assen, kterou reprezentoval tým z  malé kopané „OSMAKA“, Ostravský Zábřeh „OZ“. Odměnou za výhru pak byl zápas s legendami Baníku a další ceny.

 

V dubnu a květnu nás pak ještě čeká Rychlý Míč, který pořádá KFV Roub Vítkovice, jmenovitě pak Zdeněk Tomčal - Info níže www.futsalvitkovice.estranky.cz/clanky/aktuality/propozice-souteze-rychly-mic-2016.html