Vysoká výhra nad druholigovým KFV ROUB Vítkovice

10.09.2015 08:39

Po výsledkově neúspěšném Vítkovice Cupu nás čekala další těžká prověrka s duholigovým týmem Vítkovic, se kterým jsme v minulém roce prohráli vysoko 9:2. V tomto roce jsme ale přátelské utkání odehráli mnohem kvalitněji a byla z toho výhra 8:0!

Sestava: Kozelský - Mučka, Vrečka, Sobita, Voldán - Silveira, Holaň, Sedlář, Talián F.

 

KFV ROUB Vítkovice 0:8 FC Edison Ostrava

Branky: 5. Mučka (Voldán), 8. Holaň (Voldán), 10. Silveira (Sedlář), 23. Sedlář (Holaň), 28. Voldán, 29. Sedlář (Holaň), 30. Holaň (Mučka), 20. Holaň

 

Do utkání s "Roubíčkem" jsme chtěli vstoupit ze zabezpečené obrany, jelikož nám byla známa síla soupeře. To se nám od začátku dařilo a dostávali jsme se do nadějných brejků, z nichž jednou skončíl míč na břevně a dvakrát letěl po střelách Holaně těsně kolem brankové čáry. Snad všichni si vzpomněli na zápas s Odrama, kde jsme takovéto šance neproměnili a soupeř trestal. Tentokráte jsme šli do vedení my, když se Mučka uvolnil u pravé lajny a následně poslal míč za Matusákovy záda. O tři minuty později už to bylo o dva góly. Po akci Voldána s Holaněm se druhý jmenovaný konečně trefuje. Protiútoky se nám daří a po dalším takovém se vydařila spolupráce Silveiry se Sedlářem, 0:3. V prvním poločase se již nic neudálo. Roub jsme do šancí nepoštěli a pokud ano vše kryl výborný Kozelský.

Ve druhém poločase jsme čekali, že soupeř zvýší na obrátkách, ale to se nestalo a byli jsme to opět my, když se ve 23. minutě prosadil Sedlář. Na 0:5 zvyšuje po nádhernné individuální akci Voldán, když si pohrál jak s obráncem Vítkovic tak následně gólmanem. O minutu později opět připravuje Holaň pro branku pro Sedláře. Soupeř drží míč a chce se pokusit o powerplay, ale Mučka vypichuje míč, který se dostává k Holaňovi a ten z půlky hřiště trefuje prázdnou bránu, 0:7! Soupeř si vytváří šance a opět se pouští do poweplay, ale těsně před koncem Holaň završuje svůj hattrick. Konečný výsledek 0:8 je jistě pro všechny velmi překvapivý a nemalý podíl na nule má gólman Kozelský, který všechny nebezpečné šance soupeře hlavně ve druhém poločase pokryl!

Snad nám tato produktivita vydrží i do dalších zápasů, ale viděli jsme, že nemusíme pouze tvořit a hnát se jako blázni dopředu.

Teď už nás čeká v další fázi přípravy DIMAKO, které ale odehrajeme i s "B" týmem, aby si kluci vyzkoušeli ostřejší zápasy a bude mít tak význam spíše přípravný, než výkonnostní.

Roub k zápasu: https://www.futsalvitkovice.estranky.cz/clanky/aktuality/kfv-roub-vitkovice---fc-edison-ostrava-0-8.html  

https://www.futsalvitkovice.wz.cz/sez1516/DIMAKO_2015_los.pdf