Před startem sezóny jsme vyzpovídali Dominika Sedláře

24.10.2017 09:43

Dominiku, vraťme se ještě k minulé sezóně. Stal ses nejlepším střelcem KP a tým vyhrál soutěž s obrovským náskokem. Čemu tyto úspěchy přisuzuješ?

To že jsem dal tolik gólů je úspěch celého tymu, protože drtivou většinu gólů jsem dával do prázdné branky po výborných akcích. Máme výborný kolektiv jak na hřišti tak mimo něj. To je podle mě základní prvek úspěchu každého týmu.  Nám se to podařilo celé skloubit a funguje to na jedničku. Navíc spolu hrajeme už nějakou dobu a jsme slušně sehraní.

 

Byl jsi pro postup týmu do divizní soutěže?

Já chtěl jít do vyšší soutěže za každou cenu, jelikož na to kvalitu máme. Bude to pro nás další výzva, se kterou se chceme porvat.

 

Tým před sezonou odehrál přípravná utkání. Za zmínku stojí hlavně to s 2. Ligovým VŠB. Co tento zápas ukázal?

Pro nás to byl těžký zápas. VŠB bylo na míči hodně kvalitní a oproti nám více sehrané. O poločase jsme prohrávali 5:2, ale druhý poločas byl naopak v naší režii a zápas skončil 5:5. Ukázalo nám to, že můžeme hrát s kýmkoliv a vždy se dá uhrát dobrý výsledek i za nepříznivého stavu.

 

Poslední přípravné utkání se odehrálo v pátek na palubovce Roubu Vítkovice. Výsledek 5:0 je velmi nadějný, co ale zápas ukázal?

Tento zápas byl úplně odlišný tomu proti VŠB. Tady jsme byli podle mě v roli favorita my, ale nebylo to až tak jednoznačné, jak ukazuje výsledek. Hodně jsme se přizpůsobili hře soupeře, byli nepřesní a je možné, že takový výkon na některé soupeře stačit nebude. Pozitivní je že jsme neobdrželi ani jeden gól.

 

Již dříve jsi zažil ještě s CIP divizní soutěž. Myslíš, že to po těch letech bude velký rozdíl?

Nemyslím si, že by se ta soutěž nějak enormně zlepšila, ale určitě tam bude oproti kraji více kvality.

 

Koho z divizních týmů považuješ za největšího favorita?

Růžové Tlapičky Hukvaldy a Jokerit Kopřivnice.

 

Na jaké umístění tipuješ náš tým?

Řekl bych, že do pátého místa se umístíme.

 

Perlička na závěr:

V sobotu jsi nastoupil v televizním utkání na Čt4 Sport za tým Řepišť. Co nám můžeš říct k tomuto zápasu?

Bylo třeba zaplnit střídačku, tak jsem jim šel vypomoct. Zápas skončil lépe pro Doubravu, která hrála výborně a my naopak hodně špatně.

 

Znamená to návrat k velkému fotbalu?

Tak to opravdu netuším. Nějak jsem nad tím nepřemýšlel.