3. ligové kolo znamená dalších 6 bodů a čelo tabulky

21.11.2016 12:35

Opět jsme se po týdnu vrátili na místo činu na Varenskou, kde jsme minulou neděli obě těžké utkání zvládli a posunuli se na 2. příčku. Poprvé v sezóně se představil 17ti letý Aleš Mooc a připsal si 3 branky!

Sestava: Kozelský - Novák, Voldán, Vrečka, Talián E., - Sedlář, Babušík, Holaň, Mooc, Talián F.

N.O. KRNOV 1 - 5 FC EDISON

Branky: 12. 1:0, 18. Vrečka (Talián F.), 23. Voldán, 26. Mooc (Talián E.), 28. Voldán, 36. Sedlář (Voldán)

Karty: ŽK - Vrečka, Babušík

Od úvodu utkání je jasné kdo bude diktovat tempo zápasu. Daří se nám Krnov vysoko napadat z čehoz pramenily chyby soupeře a naše šance. Bohužel nedokážeme gólmana soupeře propálit, a tak přichází ve 12. minutě trest, když se Krnov dostane do samostatného úniku a z první střely v zápase se ujímá vedení. Ani po obdrženém gólu se obraz hry nemění a do soupeře bušíme. 2 minuty před koncem poločasu srovnáváme na 1:1, když Mooc vybojuje balón v rohu, který pošle na Filipa Taliána a ten jej posune na Vrečku, který propaluje obranu i s gólmanem. Ani ve druhém poločase se soupeř na moc nezmůže a jsme to konečně my, kdo se dostává do vedení! 10m od brány se staví k přímému kopu Voldán a využívá špatně postavené zdi soupeře, 1:2. O 2 minuty později už vedeme o dva góly, když Erik Talián vybízí ke skórování Mooce a ten se nemýlí. Naše branková série pokračuje. Ve 28. minutě se opět z dálky po odraženém míči trefuje Jirka Voldán. Posledním střelcem zápasu se stává 4 minuty před koncem Sedlář po přihrávce "Voldyse".

 

PSV FRENŠTÁT 2 - 4 FC EDISON

Branky: 28. Holaň (Talián E.), 31. 1:1, 33. Mooc (Voldán), 34. Holaň (Sedlář), 5. 2:3, 39. Mooc (Sedlář)

Karty: ŽK - Vrečka

Ve druhém utkání nás čekal Frenštát, který se lehce poradil s Krnovem a v minulém roce patřil k tomu lepšímu v soutěži. Soupeř od první minuty nasadil velmi urputnou obranu, která hraničila až z neúnosným betonováním. Téměř 90% času jsme měli míč na futsálkách a snažili se soupeře dobývat, kdy jsme se párkrát pokusili i powerplay. Objevili jsme se v několika šancích, ale nedokázali jsme žádnou proměnit. Frenštát hrozil z ojedinělých protiútoků, se kterými si poradil brankář Kozelský. V prvním poločase jsme se tak rozešli smírně 0:0. Pokud někdo čekal, že se Frenštát ve druhém poločase mírně osmělí, tak se velmi mýlil. Frenštát opět zelézá a my se snažíme neprostupnou obranu překonat. To se nám daří až ve 28. minutě, kdy se přihrávce Erika prosazuje Holaň. Pak ovšem přichází nedůraz při bránění rohu soupeře a soupeř srovnává na 1:1. O minutu později se nám ale daří po zámku soupeře opět vstřelit branku. Po několika rychlých výměnách míče se přes Voldána dostává balón až k Moocovi, který propaluje obranu soupeře 1:2! Soupeř se konečně osměluje a svou obranu otevírá. To se mu však stává osudným, když Sedlář nachází Holaňe a ten se trefuje podruhé. Čekáme, že utkání už v pohodě udržíme, ale přichází další chyba a soupeř snižuje na 2:3. V poslední minutě však odrážíme veškeré snahy Frenštátu, když po Kozelského výhozu tečuje patou míč Sedlář a ten se dostává k Moocovi, který uklidňuje zápas a stanovuje skóre na konečných 2:4!

 

První lehčí utkání jsme po mnoha zahozených šancích nakonec s přehledem zvládli a splnili tak povinnost 3 bodů. Ve druhém utkání to byl o dost tvrdší oříšek, ale nutno dodat, že se ukázala naše kvalita a zkušenost, když soupěr neúprosně bránil. Nevím, jestli je bavilo 40 minut téměř pořád bránit, ale dobrá podívaná to pro diváky asi nebyla. My teď máme delší volno, když se v posledních zápasech podzimního kola představíme až 10.12. v hale na Sareze s Amatér Komárovice a Ostravským Globtecem.